Groentetuin project

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 14,95

Auteur: Bianca Antonissen

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20170009 Categorieën: , ,

Beschrijving

De groentetuin van opa is het favoriete plekje van Rikki.

Het boek ‘Rikki en de tuin van opa‘ is geschreven en geïllustreerd door Guido van Genechten. In dit project, op basis van dat boek, wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van zaadje tot plant en inspireert tot het opzetten van een eigen schoolmoestuin.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Bianca Antonissen

Lesdoel

Begrippen, Cijfers, Geld, Hoeken, Klankgroepen, Kunstzinnige vorming, Letters, Meten, Motoriek, Natuur en techniek, Praten en luisteren, Samenleving en maatschappij, Schrijven, Sport en spel, Tellen, Tijd, Verhalen, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

139

Uitgeverij prentenboek

Clavis

2 beoordelingen voor Groentetuin project

  1. mirjam.de.jong (geverifieerde eigenaar)

    Op dit moment zitten we midden in je prachtige project over Rikkie en de tuin van opa. Volgens sommige ouders van de kinderen uit mijn klas zien de kinderen in eens overal plantjes groeien. Ook als ze buiten spelen komen ze steeds met uitlopers van de eikeltjes die in de zandbak zijn gevallen binnen. Ik heb de kinderen allemaal een tulpenbol mee naar huis gegeven om de laten uitkomen en in de klas hebben we vandaag gezaaid voor ons Moederdag cadeautje. En vorige week in de kring wilde ze ineens weten hoe alle groentes groeide. Dus digibord aangezet en steeds op Google de vraag gesteld : hoe groeit de ….. en het plaatje laten zien. Ze kregen er niet genoeg van. De komende week gaan we het verhaal naspelen met de playmobil en vandaag het ik een pantomime spel gemaakt met plaatjes van activiteiten die je doet in de tuin (spitten, zaaien enz.) Je ziet één en al enthousiasme en nu zijn we nog maar twee weken bezig!!!!

  2. Fabine van Ginkel (geverifieerde eigenaar)

    Wat een leuk project is dit! In de lente leeft dit project ook echt bij de kinderen, omdat ze allerlei bloemen, planten en groenten zien opkomen uit de grond. De kinderen keken ’s morgens altijd verwonderd naar hoe alles gegroeid was, vooral na het weekend! Het onderzoek dat beschreven staat in dit project was daar heel leuk bij! Er staan hele leuke en concrete lessen in dit project. Het hoogtepunt was het bezoek aan het tuincentrum! Fantastisch! De kijkwijzer is goed gebruikt en dit gaf na het bezoek ook weer een impuls aan de hoek, waarin het tuincentrum was nagemaakt. Echt een aanrader!

Een beoordeling toevoegen