Het restaurant

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 14,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
SKU: KU20170033 Categorieën: , ,

Beschrijving

De kok maakt het eten klaar. De gasten komen. Smullen maar!

Neem een kijkje in het restaurant. Dit project bevat taal- en rekenactiviteiten, Engelse lessen, een bewegingsactiviteit en suggesties voor de hoeken bij het boek De kok van Liesbet Slegers. Met dit project kun je zeker drie tot vier weken aan de slag.

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

,

Bestandsformaat

Lesdoel

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lestype

Aantal pagina's

Uitgeverij prentenboek

Clavis

1 beoordeling voor Het restaurant

  1. Waardering 5 uit 5

    Agnes Zuiderveen (geverifieerde eigenaar)

    Ik was zo blij dat dit project op tijd uitkwam, vlak voordat wij over dit thema gingen werken. We hebben met z’n allen de klas omgetoverd tot een echt restaurant. De suggesties voor de hoeken binnen dit project helpen daar goed bij. Naarmate het project vorderde, kwamen er steeds meer dingen bij. Dit kwam doordat de leerlingen, door de activiteiten, erachter kwamen hoe het precies gaat in een restaurant. ‘Klanken roeren’ was erg leuk om te doen. Door goed te roeren in de pan kwamen er letters uit. Het duurde niet lang voordat iemand door had dat die letters samen een woord vormden. Ook leren ze genoeg nieuwe woorden doordat er een aantal woordenschat lessen in zitten.
    Een kok werkt met verschillende messen. Welke mes moet je pakken als hij de eerste nodig heeft? Dit vonden de jongste kleuters nog lastig, maar de oudsten hielpen ze er graag bij. Ook een groot succes was de activiteit over hoe de kok naar zijn werk komt. Want wat is nu een handige route en wat is links en rechts? En is het handig om de korte of langere route te nemen naar je werk?
    Het thema leefde echt in de klas. Voornamelijk doordat we samen de klas hebben ingericht (dankzij de handige suggesties) en omdat het dicht bij de belevingswereld ligt. Vlak na de kerstvakantie zijn er genoeg kinderen die uit eten zijn geweest met kerst!

Een beoordeling toevoegen