Jungle project

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 14,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20180003 Categorieën: ,

Beschrijving

Ontmoet de leukste dieren uit de jungle!

Dit project bevat taal- en rekenactiviteiten, een Engelse les, een bewegingsactiviteit, activiteiten voor natuur en suggesties voor de hoeken bij het boek Wilde dieren van het woud, dat samengesteld is door Marja Baeten en het WNF, met illustraties van Gertie Jaquet. Met dit project kun je drie tot vier weken aan de slag.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Lesdoel

Auditief, Auditief geheugen, Begrippen, Cijfers, Engels, Hakken plakken, Hoeken, Klanken, Kleuren, Koken, Letters, Meten, Motoriek, Natuur en techniek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Probleemoplossend denken, Rijmen, Ruimtelijk inzicht, Tellen, Visueel geheugen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

119

Uitgeverij prentenboek

Clavis

2 beoordelingen voor Jungle project

 1. Caroline Baan (geverifieerde eigenaar)

  Het eerste project Kleuteruniversiteit dit schooljaar was ‘Jungle’!
  Een thema waarvan sommige collega’s dachten dat het wat ver van de kinderen af zou staan, maar het tegendeel is bewezen.
  De kinderen vonden het echt fantastisch. Zonder enige moeite kenden ze veel namen van jungledieren.

  Het spel in de huishoek was erg spannend voor ze. Met James Jungle gingen ze op pad. Ze mochten bijv. vanuit zijn boomhut kijken welke dieren ze zagen en hoe veel dat er waren. In deze hoek gingen ze op expeditie!
  Ook stonden er veel andere leuke en leerzame suggesties in voor de hoeken. Twee simpele, maar leuke rekenspellen voor in de rekenhoek. Eén van deze spellen konden wij zelfs inzetten tijdens de open inloop.
  Verder was de bouwhoek ook heel aantrekkelijk met kleine jungledieren erbij. De kinderen hebben van alles gemaakt. Van lodges tot bruggen over rivieren met krokodillen.

  De activiteiten waren erg betekenisvol (zoals we dat eigenlijk bij alle projecten ervaren) en de kinderen deden erg betrokken mee. Wat ook heel fijn is, is dat er veel verschillende doelen van taal en rekenen aan bod komen in deze lessen. Daarnaast worden er regelmatig drie-ster (plus) opdrachten aangeboden, zodat er voor de sterke leerlingen nog meer uitdaging in de les zit.
  Er waren voldoende activiteiten om hier 4 weken mee te vullen. Wij hebben zelfs 5 weken over dit project gewerkt.

  De Engelse les was ook erg interessant, hierin leerden de kinderen namen van de dieren in het Engels.
  Wat betreft uitdaging kun je met dit thema véél kanten op! Dieren spreken de kinderen erg aan en dit maakte het thema denk ik ook tot een groot succes. In combinatie met video’s van Freek Vonk was het feest helemaal compleet in onze klas!

  Daarnaast is de overstap naar ons volgende thema (het weer) erg mooi, omdat we het i.v.m. jungle – het regenwoud, hier ook al over hebben gehad.
  Leerzaam voor de kinderen om te vergelijken hoe verschillend de natuur én het weer op verschillende plekken in de wereld kan zijn.

  Een echte aanrader voor iedere kleuterklas!

 2. Agnes Zuiderveen (geverifieerde eigenaar)

  Wauw, wat een super leuk project! Ik werd door iemand anders enthousiast gemaakt en kon niet wachten tot het thema dieren op de planning stond.

  Samen met de kinderen hebben we een echte jungle lodge in de klas gemaakt en konden ze op jungle safari in hun eigen klas. Hierdoor begon het thema nog meer te leven!

  Door de verschillende activiteiten komen de kinderen veel te weten over de jungle. Zo weten we nu dat het er erg warm is en dat het er veel en vaak regent. Maar we leerden ook veel over en met de dieren die je tegen kunt komen in de jungle. Samen met de spin hebben we woorden bedacht die beginnen met de letter ‘w’ van web. En de papegaai heeft ons geholpen met het oefenen met de rangtelwoorden. De leukste les was toch wel over de kiwi vogel. Als een echte kiwi vogel moesten de kinderen wormen uit het gras halen (met een pincet; dit was de lange snavel). Nadat ze dit hadden gedaan, werden de wormen op verschillende manieren gemeten en de metingen werden genoteerd in een staafdiagram. De wormen en meetinstrumenten worden nu nog regelmatig gebruikt in de rekenhoek.

  Een project waar de kinderen en ik erg enthousiast van werden en waar we veel van hebben geleerd. Zeker een aanrader!

Een beoordeling toevoegen