Jungle project

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 14,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
SKU: KU20180003 Categorieën: ,

Beschrijving

Ontmoet de leukste dieren uit de jungle!

Dit project bevat taal- en rekenactiviteiten, een Engelse les, een bewegingsactiviteit, activiteiten voor natuur en suggesties voor de hoeken bij het boek Wilde dieren van het woud, dat samengesteld is door Marja Baeten en het WNF, met illustraties van Gertie Jaquet. Met dit project kun je drie tot vier weken aan de slag.

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

,

Bestandsformaat

Lesdoel

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lestype

Aantal pagina's

Uitgeverij prentenboek

Clavis

1 beoordeling voor Jungle project

 1. Waardering 5 uit 5

  Caroline Baan (geverifieerde eigenaar)

  Het eerste project Kleuteruniversiteit dit schooljaar was ‘Jungle’!
  Een thema waarvan sommige collega’s dachten dat het wat ver van de kinderen af zou staan, maar het tegendeel is bewezen.
  De kinderen vonden het echt fantastisch. Zonder enige moeite kenden ze veel namen van jungledieren.

  Het spel in de huishoek was erg spannend voor ze. Met James Jungle gingen ze op pad. Ze mochten bijv. vanuit zijn boomhut kijken welke dieren ze zagen en hoe veel dat er waren. In deze hoek gingen ze op expeditie!
  Ook stonden er veel andere leuke en leerzame suggesties in voor de hoeken. Twee simpele, maar leuke rekenspellen voor in de rekenhoek. Eén van deze spellen konden wij zelfs inzetten tijdens de open inloop.
  Verder was de bouwhoek ook heel aantrekkelijk met kleine jungledieren erbij. De kinderen hebben van alles gemaakt. Van lodges tot bruggen over rivieren met krokodillen.

  De activiteiten waren erg betekenisvol (zoals we dat eigenlijk bij alle projecten ervaren) en de kinderen deden erg betrokken mee. Wat ook heel fijn is, is dat er veel verschillende doelen van taal en rekenen aan bod komen in deze lessen. Daarnaast worden er regelmatig drie-ster (plus) opdrachten aangeboden, zodat er voor de sterke leerlingen nog meer uitdaging in de les zit.
  Er waren voldoende activiteiten om hier 4 weken mee te vullen. Wij hebben zelfs 5 weken over dit project gewerkt.

  De Engelse les was ook erg interessant, hierin leerden de kinderen namen van de dieren in het Engels.
  Wat betreft uitdaging kun je met dit thema véél kanten op! Dieren spreken de kinderen erg aan en dit maakte het thema denk ik ook tot een groot succes. In combinatie met video’s van Freek Vonk was het feest helemaal compleet in onze klas!

  Daarnaast is de overstap naar ons volgende thema (het weer) erg mooi, omdat we het i.v.m. jungle – het regenwoud, hier ook al over hebben gehad.
  Leerzaam voor de kinderen om te vergelijken hoe verschillend de natuur én het weer op verschillende plekken in de wereld kan zijn.

  Een echte aanrader voor iedere kleuterklas!

Een beoordeling toevoegen