Naar het pretpark – plusproject

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 5,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20150109 Categorieën: , ,

Beschrijving

Kom mee, we gaan naar het pretpark! Waar wil jij in?
Met dit plusproject voor beginnende lezers en rekenaars in een kleutergroep en groep 3
heeft iedereen het naar zijn zin!

Spaar zegels, koop kaartjes en maak plezier in het pretpark, aan de hand van het boek ‘Willewete Naar het pretpark’, van Reina Ollivier & Madeleine van der Raad. De kinderen gaan tijdens rekenactiviteiten, taalactiviteiten en een les Engels in verschillende attracties. Ze maken hier zinnen, tellen met sprongen, zoeken naar letters en nog veel meer.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

53

Lesdoel

Engels, Geld, Hakken plakken, Meten, Oriëntatie, Praten en luisteren, Probleemoplossend denken, Rijmen, Ruimtelijk inzicht, Tellen, Visueel geheugen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Uitgeverij prentenboek

Clavis

1 beoordeling voor Naar het pretpark – plusproject

  1. Sheila

    Weer genoten van dit project.
    Ondanks dat het een plusproject was vonden wij dit met enkele aanpassingen goed uitvoerbaar voor de hele groep. De groep heeft van ons een pot met geld gekregen en hebben m.b.v. de plattegrond elke dag een attractie gekozen voor de dag erna. Ze moesten dan de attractie betalen en zo hadden we elke dag een rekenmoment. Hoeveel geld hebben we? Hoeveel moet eraf? Met welke munten kun je dat betalen?

    Met behulp van filmpjes van YouTube van bijvoorbeeld de achtbaan in het donker werd de attractie heel echt, steeds was er wel iemand die zei “maar ik durf niet in een achtbaan hoor”. Van elke les hebben we foto’s gemaakt en die in een fotoalbum geplakt hierbij stonden dan de doelen beschreven. Kinderen en ouders vonden het erg leuk om dit steeds te bekijken. We zijn dit project gestart 2 dagen voordat we op schoolreis gingen naar een pretpark en er nog 2 weken daarna aan verder gewerkt. In de huishoek was een ijssalon met het project “IJskaartjes” is dat een leuke aanvulling.

Een beoordeling toevoegen