Lente en Pasen

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 14,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
SKU: KU20160008 Categorieën: , ,

Beschrijving

Op een mooie lenteochtend vindt Lotta grote, kleurige eieren in het gras. Welke kip legt nu zulke eieren?

Dit project bevat taal- en rekenactiviteiten, een spel- en bewegingsles, een les Engels, activiteiten voor natuur en techniek en suggesties voor de hoeken bij het boek ‘Lotta en de paashaas’ van Diane Put en Rik de Wulf. Met deze activiteiten beleef je drie weken lang een vrolijk lentethema dat overgaat in Pasen.

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

119

Lesdoel

Auditief geheugen, Begrippen, Engels, Hakken plakken, Hoeken, Klanken, Kleuren, Letters, Meten, Motoriek, Natuur en techniek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Ruimtelijk inzicht, Tellen, Tijd, Visueel geheugen, Waarneming, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Uitgeverij prentenboek

Clavis

1 beoordeling voor Lente en Pasen

  1. Waardering 5 uit 5

    annelieke van meel (geverifieerde eigenaar)

    Wat leuk en afwisselend is dit project. De eerste activiteiten gaan vooral over de lente. Het maken van de Mindmap was heel leerzaam en waardevol voor de kinderen. Niet alleen het seizoen lente werd besproken maar alle seizoenen kregen een eigen tak. Dit was voor ons gelijk een mooie kennisoogst, wat weten de kinderen al? De activiteiten gaan verder veel over Pasen. Dit project is dan ook heel geschikt om in de aanloop naar Pasen te doen. Het boek Lotta en de paashaas waar dit project bij is geschreven vonden de kinderen heel erg leuk.

    De onderzoekend leren activiteiten waarbij je gaat kijken naar het ei en de cyclus van kip naar ei naar kuiken en zo verder waren heel leerzaam en leuk om uit te voeren. De kinderen waren heel erg betrokken en daardoor ook heel enthousiast. We hebben een ei gebakken en gekookt in de klas en alle onderdelen van een ei benoemd. In het project zitten heel veel taal- en rekenactiviteiten die aansluiten bij het niveau van de groep. Er worden veel differentiatietips gegeven zodat alle activiteiten aansluiten bij de kinderen. Tijdens de taalactiviteiten waarbij we woorden in de zin gingen tellen door het neerleggen van paaseieren was heel leerzaam en een leuke activiteit! De rekenactiviteit waarbij ik verschillende paaseitjes had meegenomen en we deze gingen tellen/ sorteren en uiteindelijk een staafgrafiek gingen maken vonden de kinderen erg leuk. Het maken van een staafgrafiek was voor de hele klas ook gelijk duidelijk. Maar ook de activiteit waarbij de kinderen een paasei verstopte in de klas, de verstopplek aangaven op de plattegrond en de ander, met de plattegrond ging zoeken hebben sommige kinderen de hele middag volgehouden. Zo gaaf om die betrokkenheid te zien!

    Zelf vond ik de Engelse les heel leuk om te geven. Wij geven geen Engels bij de kleuters maar het aanleren van een aantal plaatsbepalende begrippen vonden ze lastig maar ook heel leuk! Ook de bewegingsactiviteit waarin de kinderen als een echte paashaas door de zaal gingen huppen vond ik heel leuk, met verassende activiteiten. In het pakket zitten ook suggesties om in de hoeken mee aan de slag te gaan. Wist je bijvoorbeeld dat er van Dali gebouwen zijn met eieren op het dak? De kinderen probeerden ook zo’n gebouw te bouwen. Zoek je een afwisselend en leuk project voor om lente en Pasen te combineren dan kan ik dit project zeker aanraden!

Een beoordeling toevoegen