Winter project

(3 klantbeoordelingen)

Vanaf: 14,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20140147 Categorieën: ,

Beschrijving

Het is winter. Heksje Mimi tovert een sneeuwtapijt en heeft sneeuwpret met Roosje.

Het project winter bevat taalactiviteiten, rekenactiviteiten, spel- en bewegingslessen en hoeksuggesties aan de hand van de boeken ‘Heksje Mimi tovert sneeuw’ en Willewete ‘Seizoenen’. Kathleen Amant maakte prachtige extra illustraties speciaal voor dit project .

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

134

Lesdoel

Auditief geheugen, Hakken plakken, Hoeken, Klanken, Klankgroepen, Kleuren, Meten, Motoriek, Muziek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Rijmen, Tellen, Tijd, Verhalen, Visueel geheugen, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Uitgeverij prentenboek

Clavis

3 beoordelingen voor Winter project

 1. Agnes (geverifieerde eigenaar)

  Wat een leuk project, zelfs leuk als er weinig tot geen sneeuw is gevallen, zoals dit jaar. Het begon al tijdens het voorlezen van het boekje over Mimi. De spreuk ging niet helemaal goed en daar hadden de leerlingen de grootste lol om. En toen moesten de lessen nog komen. Tijdens de taalactiviteiten leren ze nieuwe woorden, moeten ze vogels voeren daar woorden in klankgroepen te verdelen, leren ze de letter ‘s’ kennen en gaan ze rijmen door sneeuwballen te maken. Maar het gaat ook dooien waardoor de ijsdruppels smelten in de woorden in losse klanken verdeeld worden. Tijdens de rekenactiviteiten verdelen de leerlingen sneeuwballen in groepjes van 5 en smelten ze weer tijdens het flitsen van getallen, gaan ze de langste sjaal zoeken door te meten, leren ze wat er bij welk seizoen hoort, merken ze dat je de temperatuur buiten kunt meten met een thermometer en oefenen ze met de kleuren.
  Naast deze activiteiten worden er ook suggesties gedaan voor hoekverrijking. Er worden suggesties gedaan voor 7 verschillende hoeken, waaronder uiteraard de huis- en bouwhoek. Ook staan er 3 verschillende spel en bewegingslessen beschreven in het project. Je kunt dus heel veel kanten op met dit project.

 2. Nathalie (geverifieerde eigenaar)

  Een erg leuk project, goed te gebruiken in de periode winter. De kinderen leren erg goed de seizoenen. Ze leren niet alleen het seizoen winter, maar ook kenmerken van de andere seizoenen.
  Tijdens dit project staan er 2 boeken centraal, waar de kinderen veel van leren. De kinderen moesten erg lachen om de toverspreuk van heksje Mimi.
  De kinderen leren tijdens het project veel nieuwe woorden en leren de woorden ook te verdelen in verschillende klanken.
  Bij dit project kun je in de huishoek een mooie iglo maken en natuurlijk horen ook de winterdieren erbij.
  Daarnaast staan er ook tips voor het inrichten van de hoek in het project. De bewegingslessen uit het project vonden de kinderen ook erg leuk.
  De lessen die de kinderen aanspraken waren onder andere: meten met sjaals, 4 seizoenen en de les over de thermometer. Ieder kind kreeg een thermometer en een knijper en die mochten ze bij het goede cijfer hangen. Wat een betrokkenheid en iedereen deed enthousiast mee.
  Tip: Op de thermometer een – getal maken, zodat ze ook leren dat het onder 0 is en het dan vriest.

 3. Eline van der Plaat (geverifieerde eigenaar)

  Brrrr… Het is weer winter… Maar dit fantastische project maakt het toch een beetje leuker!
  Door de startactiviteit in dit project is het voor de kinderen direct duidelijk over welk thema gewerkt wordt.
  De activiteit waarbij de kinderen rijmwoorden bedenken was grote favoriet. In deze activiteit wordt de hulp van kinderen gevraagd. Omdat deze activiteit een probleemstelling heeft zijn de kinderen intrinsiek gemotiveerd en dus erg betrokken.
  De sneeuwpop activiteit in dit project is een mooi voorbeeld van een activiteit aanbieden in de kring en de kinderen daarna zelf aan de slag laten gaan met de materialen.
  Ook kunnen de meeste activiteiten in dit project goed worden aangeboden in de kleine kring, waardoor de kinderen die dit nodig hebben de leerstof nogmaals aangeboden krijgen in een kleine groep.
  Kinderen laten ontdekken met natuur- en technieklessen vind ik erg belangrijk, zo leren de kinderen veel meer over de natuur dan wanneer een leerkracht het hen alleen vertelt. Daarom vind ik de suggestie voor de ontdekhoek zo inspirerend. De kinderen waren hier enorm betrokken en dit was deze hoek was grote favoriet!
  Dus ben je op zoek naar een super leuk project rondom het thema winter, zoek niet verder! Je kunt hier weken mee vooruit!

Een beoordeling toevoegen