De grote mensen hebben de stad volgebouwd met groene huisjes, maar veel ruimte om te spelen is er niet.
Sjoerd wil later architect worden. Hij verzint een stapelgek plan en geeft niet op. Als dat maar goed gaat …
Dit project richt zich op techniek, bouwen, construeren, doorzetten, samenwerken en probleemoplossend denken. Het project bevat reken-, taal-, bouw-, beweeg- en techniekactiviteiten en suggesties voor de hoeken bij het prentenboek ‘Sjoerd en de stapelstad’‘ van Barry Menger en Mats Ganzeman.
*** Let op! De aanschaf van deze digitale download geeft standaard gebruiksrecht voor slechts één persoon / individuele leerkracht of één klas binnen een school. Gebruik je het materiaal in meerdere klassen op school? Dan dien je meerdere licenties aan te schaffen. Het aantal benodigde licenties kun je selecteren voordat je het product in je winkelmand plaatst. Digitale Kleuteruniversiteit materialen mogen zonder geldige licentie niet worden gedeeld.
Download hier de lesdoelen van dit project.
Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:
rosanvangessel1 –
“Sjoerd en de stapelstad” is een onwijs leuk project! Ik heb het project in de klas gebruikt bij het thema wonen, maar het project kan ook gebruikt worden bij bijvoorbeeld het thema bouwen.
Bij mij in de groep was de les “Een groene stad” erg populair. In deze les gaan de kinderen zelf aan de slag met het mengen van verschillende kleuren groen. Veel verwondering bij de kinderen en als afsluiting maken de kinderen een eigen huis om Sjoerd te helpen. Ook de les “Hoog, hoger, hoogst” was erg leuk. Door middel van een dobbelspel wordt er bepaald welk kind een nieuw blok op de toren mag plaatsen. Ze zijn spelenderwijs bezig met tellen en oefenen onder andere de begrippen hoog, hoger, hoogst, minst, meest en evenveel. Dit spel is nog steeds populair in de bouwhoek! In het project gaat het niet alleen over het bouwen van huizen, maar ook doorzettingsvermogen is een groot onderdeel. Ontzettend leuk om het met de kinderen te hebben over dat je kunt leren van oefenen en je niet zo snel op moet geven.
In de klas hebben wij ongeveer 3 weken met het project gewerkt, maar er zitten genoeg activiteiten in waardoor je er ook prima 4 weken mee kunt vullen. Zeker de moeite waard!