Mijn lichaam project

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 2 klantbeoordelingen
(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 11,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
SKU: KU20150105 Categorieën: , ,

Beschrijving

Met je ogen kun je kijken en met je neus kun je ruiken, weet jij waar je al je lichaamsdelen voor kunt gebruiken?

Neem je kleuters mee op een ontdekkingstocht naar hun eigen lichaam. Dit project bevat reken- en taalactiviteiten, een dramales, een sociaal-emotionele activiteit, een les Engels en suggesties voor de hoeken aan de hand van het mooie boek Willewete ‘Zo zie ik eruit’ van Pierre Winters en Eline van Lindenhuizen.

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

*** let op: dit product is een digitale download! ***

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

Bestandsformaat

Lesdoel

, , , , , , , , , , , , ,

Lestype

Auteur

,

Uitgeverij prentenboek

Clavis

2 beoordelingen voor Mijn lichaam project

 1. Waardering 5 uit 5

  Anique (geverifieerde eigenaar)

  Dit was echt een super leuk project om het schooljaar mee te beginnen!

  De kinderen gaan met elkaar op ontdekkingstocht naar hun eigen lichaam met behulp van taal-, reken- en sociaal-emotionele acitviteiten. Hoe zie ik eruit? Hoe ziet mijn vriendje/vriendinnetje eruit? Wat heb jij wat ik niet heb?

  De zintuigen komen aan bod. Met je oren kun je horen, met je ogen kun je kijken, met je neus kun je ruiken en met je mond kun je praten.
  Tijdens een sociaal-emotionele activiteit komen de verschillende emoties aan bod.

  Ook de binnenkant van het lichaam komt aan bod. Welke organen heb je en waar zorgen deze organen voor? Waar zitten de organen in je lichaam?
  De kinderen leren getalsymbolen herkennen met behulp van ‘ribben’ en de kinderen leren seriëren met behulp van ‘spieren’.

  Een leuke ‘bonus’ van dit project vind ik de Engelse les. Hierdoor leren de kinderen de lichaamsdelen ook nog eens in het Engels te benoemen.

  Een uitgebreid project! Deze is gedurende het hele jaar in te zetten, maar ik vond het heel leuk om het schooljaar mee te starten!

 2. Waardering 5 uit 5

  Nathalie (geverifieerde eigenaar)

  Wat een super gaaf thema is dit! Wij werken school breed over groei en ik dacht hoe leuk is het om te kijken naar de groei van ons lichaam. Met dit thema kun je heel veel en je kunt ook je eigen ideeën erin kwijt. Je kunt gebruik maken van de bijlagen als materiaal, maar je kunt ook veel concrete materialen gebruiken. Maak gebruik van ouders die in het ziekenhuis werken (als je een ziekenhuis/dokter hoek wil).

  Dit onderwerp spreekt erg aan bij de kinderen, omdat het bij hun eigen lichaam begint. De kinderen zijn erg enthousiast en dat maakt dat je als leerkracht nog enthousiaster wordt. Ze gaan kijken naar hun eigen lichaam en dat van hun vriendje en vriendinnetje. Ze leren dat we er niet allemaal hetzelfde uitzien, maar dat we toch evenveel waard zijn!

  Het boek wat erbij hoort is heel leuk en leerzaam. Voor sommige kinderen zijn de dingen die erin staan wel moeilijk. Er staan leuke wist-je-datjes in het boek, waar je zelf (en ook ouders) weer van leert. De kinderen onthouden de wist-je-datjes ook goed. Het boek ‘zo werkt mijn lichaam’ van Willewete kun je hier ook goed bij gebruiken.

  Er zitten fijne sociaal-emotionele lessen bij het project.
  Zelfs de organen komen aan bod. Dit vonden de kinderen toch reuze interessant. Daarna als les elkaar om laten trekken en de organen in het lichaam schilderen. Dat was heel gaaf! Kinderen waren enorm betrokken en goed aan het samenwerken.

  Wij hebben een methode voor Engels bij kleuters, maar bij dit project is het fijn dat er een Engels project over mijn lichaam is. Hier zitten veel uitgebreide lessen in waarbij de kinderen veel leren over het lichaam.

  Echt een aanrader!!

Een beoordeling toevoegen